Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht 17 en 18 januari

Sportoverzicht 17 en 18 januari

Volleybalcub Asse-Lennik blaakt van het vertrouwen en dat loont. Zaterdagavond won het in het Molenbos met 3-1 van Menen. Of KVW Zaventem nog vertrouwen heeft in de terugronde, is minder duidelijk. Het ging op het veld van Dessel de boot in met 3-1.

Volleybal

Asse-Lennik heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Menen. Setstanden waren 25-22, 25-18, 24-26 en 25-16.

Voetbal

In de tweede klasse van het voetbal verloor hekkensluiter KVW Zaventem zaterdag van de voorlaatste in de stand: Dessel Sport. Op het veld van Dessel ging KVW Zaventem onderuit met 3-1. Het wedstrijdverslag en reacties zie je maandag in RINGtv Sport, na het nieuws.

In vierde klasse B heeft Pepingen op eigen veld met 3-1 gewonnen van FC Léopold. Wolvertem verloor met dezelfde cijfers op het veld van Waterloo: 3-1. Tempo Overijse deed zondag een goede zaak, want het ging op bezoek bij Acrenoise en kon daar winnen met het kleinste verschil: 0-1. Sterrebeek speelde 1-1 gelijk tegen Francs Borains. In de rangschikking komt Tempo Overijse nu naast Francs Borains aan de leiding. Pepingen staat op plaats 5, Sterrebeek is nummer 8 en Wolvertem staat op de negende stek.

In eerste provinciale kreeg Ternat zondag Lovenjoel, de tiende in de rangschikking op bezoek. Op papier leek het een haalbare kaart, maar het bleef uiteindelijk bij een puntenloos gelijkspel. Onze reporter zag veel goede wil bij de thuisploeg, maar ook een gebrek aan efficiëntie. Ternat komt dankzij dat ene punt wel op gelijke hoogte met Houtem, dat met 3-1 de duimen moest leggen tegen en in Eppegem.

RINGtv-Sport

In RINGtv-Sport krijg je maandag wedstrijdverslagen en reacties van Asse-Lennik – Menen, Dessel Sport – KVW Zaventem en Ternat – Lovenjoel. Jan De Bruyn is ook op bezoek geweest bij Frank Depestele, jarenlang de sterkhouder van het nationale volleybalteam. Depestele wil volgend seizoen terugkeren naar de Belgische competitie. Zal hij zijn carrière afsluiten waar die ooit begon, bij Asse-Lennik? Tot slot beloven we nog spectaculaire kunstschaatsbeelden. In Liedekerke vond dit wekend immers de Beker van België plaats. Zeker kijken dus.