Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht 28 en 29 maart

Sportoverzicht 28 en 29 maart

In de CEV-Cup heeft volleyvalclub Asse-Lennik niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Dinamo Moskou. En in vierde klasse B voetbal heeft Overijse zich een ware leider getoond door zelfs op een amper bepeelbaar veld te winnen.

VOETBAL

In derde klasse A moest SK Londerzeel op verplaatsing naar Rupel-Boom. Londerzeel kon twee keer scoren, maar bleef toch met 0 punten achter, want de bezoekers maakten dubbel zo veel doelpunten: het werd 4-2.

In derde klasse B speelden zowel Diegem Sport als Grimbergen 0-0 gelijk. Grimbergen deed dat in eigen huis tegen Ciney, Grimbergen hield de 0 op het veld van Tienen. 

In vierde klasse B blijft Tempo Overijse de onbewtiste nummer één, na een 1-2-overwining op het bijna onbespeelbare veld van Solrezienne. 

Ook Pepingen pakte dit weekend drie punten. In eigen huis klopte het Entente Binchoise met 3-1.

Sterrebeek ging op het veld van FC Léopold onderuit met 2-1 en ook Wolvertem moest in zijn uitwedstrijd tegen Wijgmaal met 1-0 de duimen leggen.

In eerste provinciale won Ternat het degradatieduel van Rhodienne-De Hoek met 1-0. In bijna apocalyptische omstandigheden was voetballen onmogelijk. De match leek meer op waterballet dan op voetbal. Ternat won een draak van een wedstrijd na een kopbaldoelpunt van Sven Gheeraert met 1-0. Belangrijke punten in strijd tegen de degradatie.

Maandagavond krijg je een uitgebreid verslag in RINGtv-Sport

BASKETBAL

En in tweede nationale van het basketbal verloor Bavi Vilvoorde met groot verschil tegen Alsavin Belgrade: 79-44. 

VOLLEYBAL

Het was zaterdagavond erop of eronder voor volleybalclub Asse-Lennik. Om door te stoten naar de finale van de CEV-Cup moest het een 3-0-nederlaag uit de henmatch goedmaken tegen Europese topper Dinamo Moskou. De Pajotten gingen voor eigen publiek strijdend en met opgeheven hoofd ten onder. Het werd alweer 0-3 en daarmee is het Europese sprookje over.

Maandag krijg je een uitgebreid verslag met reacties in RINGtv-Sport.