Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sportoverzicht 31 januari en 1 februari

Sportoverzicht 31 januari en 1 februari

In de eredivisie van het volleybal won Asse-Lennik vlot van Puurs met 0-3. In de derde klasse van het voetbal heeft Diegem op eigen veld gewonnen van Grimbergen. Diegem klimt zo uit de degradatiezone.

 

 

 

VOETBAL

In de tweede klasse van het voetbal moest KVW Zaventem zaterdagavond naar Antwerpen. Woluwe-Zaventem kon wel scoren op verplaatsing, maar verloor de wedstrijd met 1-3.

In derde klasse A heeft Londerzeel met 1-2 verloren op het veld van Gent-Zeehaven.

In derde klasse B heeft Diegem een goede zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het won op eigen veld met 2-1 van Grimbergen. Diegem klimt op die manier stilaan uit de degradatiezone, Grimbergen zal moeten knokken om in derde klasse te blijven. Maandagavond krijg je een wedstrijdverslag en reacties in RINGtv-Sport.

KFC Lennik (derde provinciale) speelt de finale van de Beker van Brabant. Lennik zette in de halve finale tweedeprovincialer Tervuren-Duisburg opzij met 2-1. Ook van deze wedstrijd krijg je maandag en uitgebreid verslag.

VOLLEYBAL

In de eredivisie van het volleybal heeft Asse-Lennik vlot gewonnen van en in Leuven. De Pajotten lieten geen enkele set uit hun handen glippen. Het werd 0-3. Setstanden waren 15-25, 18-25 en 23-25.

In tweede divisie B stond er zaterdagavond een derby tussen Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos op het programma. De bezoekers wonnen afgetekend met 0-3, setstanden waren 22-25, 19-25 en 20-25.

In RINGtv-Sport krijg je maandag een uitgebreid verslag.

BASKETBAL

En in tweede nationale van het basketbal moest Bavi Vilvoorde  naar Soba Antwerpen. Vilvoorde startte sterk en stond na het eerste kwart al 7 punten voor, maar daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Antwerpen beende de bezoekers bij en nam vervolgens de leiding over. Uiteindelijk won Antwerpen met 77-70.

RINGtv-Sport (maandag vanaf 18u, na het nieuws)

In RINGtv-Sport krijg je maandag een verslag van de volleybalderby tussen Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos. Er zijn ook twee voetbalverslagen: Diegem-Grimbergen en Tervuren Duisburg-Lennik. Verder is er ook aandacht voor krachtbal. De enige krachtbalclub uit Vlaams-Brabant, Helios Halle, scheert namelijk hoge toppen in tweede nationale.