Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tennisclub Wemmel bouwt overdekte speelhal

Tennisclub Wemmel bouwt overdekte speelhal

De Brusselse Tennisclub BTC Wemmel gaat fors uitbreiden. Begin deze maand werden twee padelterreinen in gebruik genomen, tegen 2021 komt er een overdekte speelhal met meerdere tennis- en padelterreinen.

Vandaag overdekt de tennisclub drie terreinen door een grote tennisballon die elke winter over drie van de zeven buitenterreinen te plaatsen. Dat zullen ze blijven doen, want de ballon kan nog zo’n tien jaar mee.

Maar de tennisclub wil het aantal overdekte tennisterreinen verdubbelen door een permanente speelhal te bouwen. Die moet drie nieuw aan te leggen tennisterreinen en twee padelterreinen bevatten. De tennisclub heeft de nodige vergunningen op zak, de speelhal moet in 2021 klaar zijn.

De speelhal komt op een voetbalveld waar vroeger onder meer Vlug Op Wemmel en KVK Wemmel speelden. Door de uitbreiding krijgt de tennisclub ook een toegang via de Frans Roberrechtsstraat en komt er een extra parking.

De Brusselse Tennisclub BTC Wemmel, dat het Vlaams familiaal karakter hoog in het vaandel draagt, telt vandaag zo’n 800 leden.