Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Toestand Gregory Mertens uit Dilbeek blijft kritiek

Toestand Gregory Mertens uit Dilbeek blijft kritiek

De situatie van Lokeren-voetballer Gregory Mertens uit Dilbeek is nog altijd zorgwekkend. In het ziekenhuis van Genk hebben de dokters er gisteren alles aan gedaan om zijn toestand te verbeteren, maar dat is niet gelukt. 

Hoewel iedereen hoopt op een spoedig herstel voor Gregory Mertens, is de evolutie allesbehalve gunstig. De 24-jarige voetballer vecht in het ziekenhuis Oost-Limburg in Genk nog altijd voor zijn leven na een hartstilstand. Dat Mertens bijna twee dagen na het tragisch voorval nog altijd in een kunstmatige coma wordt gehouden, voorspelt niet veel goeds.

Lokeren-dokter Kris Peeters gaf gisteren al aan dat de toestand van de Dilbekenaar bijzonder zorgwekkend is. Het feit dat de verdediger lang buiten bewustzijn is geweest, kan nefaste gevolgen hebben voor het lichaam. Zo is het nog maar de vraag welke organen van de patiënt wel en welke niet meer goed zullen functioneren. Gregory Mertens stuikte maandagavond plots in elkaar tijdens de beloftenwedstrijd Sporting Lokeren - Racing Genk in de Genkse Cristal Arena. Hij werd ter plaatse nog gereanimeerd en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis van Genk, waar zijn familie hem ook vandaag nog de hele dag zal steunen.