TRGB organiseert dubbeltornooi tennis om sport weer in de kijker te plaatsen

zon 23 jun

In Groot-Bijgaarden bij Dilbeek vindt tot eind volgende week het dubbeltornooi van TRGB (Tennis en Recreatie Groot-Bijgaarden) plaats. Nu padel een bijzonder populaire sport is geworden, wil de club het tennis zo meer zichtbaarheid geven. Met succes: bijna 100 dubbel-inschrijvingen liepen binnen.

Vijftien leden van TRGB organiseerden het dubbeltornooi en namen in verschillende groepjes alle aspecten van zo’n organisatie voor hun rekening. Van de publiciteit en communicatie over de catering tijdens het tornooi tot de praktische afspraken. Om de kosten te dekken, werden ook sponsors gezocht. Al wie het tennis een warm hart toedraagt, kon vanaf 50 euro een steunkaart kopen.

Rond het tornooi is een speelhoek voor kinderen voorzien en de tennisliefhebbers zijn ook voetbalminnend: de wedstrijden van het EK Voetbal zijn te volgen vanuit het clubhuis, in het bijzonder de wedstrijden van de Rode Duivels. Komende donderdag vindt er ook een afterwork party plaats.

TRGB vindt het dubbeltornooi ook belangrijk om aan gemeenschapsvorming te doen. De vele vrijwilligers die het tornooi op poten zetten en het clubleven draaiende houden zijn daar het beste voorbeeld van.

Een sfeerverslag van het tornooi zie je in ons nieuws.