Tweelingbroers uit Overijse staan voor doorbraak in motorcross

maa 4 maa

De tweelingbroers Sacha en Lucas Coenen uit Overijse zijn 17 jaar en staan voor een nieuw motorcross-seizoen. Ze rijden in de MX2-klasse. Als je dat vergelijkt met Formule 1, is dat de klasse net onder de Formule 1. Met andere woorden, ze staan op de rand van de grote doorbraak. Het MX2-seizoen telt 20 Grand Prix-wedstrijden. Dit weekend is er de eerste wedstrijd in Argentinië.

De broers Coenen zijn op hun leeftijd al een begrip in de wereld van de motorcross. Ze rijden in dezelfde MX2-klasse mét quasi hetzelfde materiaal. “We leren veel van elkaar,” steekt Lucas van wal. “En we motiveren elkaar.”

De twee broers rijden elk voor een ander team en zijn zo ook concurrenten. Sacha rijdt voor het Red Bull Factory Team. Lucas voor het Nestaan Husqvarna Factory Team. “Maar we blijven broers,” zegt Sacha.

Kay Hennekens is de zakenman achter het team van Lucas. Hij verwacht een bijzonder spannend seizoen, waarbij materiaalpech en blessures de uitslag zullen bepalen. “Het materiaal gaat sneller, en de rijders worden beter. De kans op blessures wordt dus ook groter.”