unifiedvoetballers.jpg

Unified-voetballers op zucht van finaleplaats​ op Wereldspelen Special Olympics

zon 17 maa 2019

De Unified-voetballers zitten op schema richting finale op de Wereldspelen Special Olympics in Abu Dhabi. Een medaille lonkt voor het team, dat voor een groot deel bestaat uit spelers van G-Sport Pajottenland.

Vrijdag won het team zijn eerste wedstrijd in de poule met 6-3 tegen Tsjechië. Gisteren ging Burkina Faso voor de bijl, al was die wedstrijd wel een nagelbijter. De 3-2 werd pas enkele seconden voor affluiten gescoord. Vandaag raakte België niet verder dan een 2-2 tegen een tactisch uitgekookt Japan. "De drukkende warmte speelde ons in het begin parten waardoor we op achterstand kwamen. Nadien scoorden we twee keer, maar konden die voorsprong jammer genoeg niet vasthouden. Even deze teleurstelling doorslikken en morgen dubbel zo hard terugslaan," zegt de ploeg op Facebook.

Morgen nemen de manschappen van coach Walter Tielemans uit Gooik het op tegen Haïti. Dat land haalde ook al op 6 op 6. Bij een goed resultaat is België zeker van een plaats in de grote finale, waar gestreden wordt om de gouden en zilveren medaille.