Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijf regiogenoten naar EK voor beloften

Vijf regiogenoten naar EK voor beloften

Vijf regiogenoten behoren tot de definitieve selectie voor het Europees kampioenschap voetbal voor beloften, dat later deze maand plaatsvindt in Italië en San Marino. Vier van de vijf zijn verdedigers.

Bondscoach Johan Walem heeft gisteren zijn definitieve selectie bekendgemaakt. Alle regiogenoten die RINGtv Sport de voorbije weken heeft gevolgd, maken deel uit van die selectie. In de verdediging heeft Walem onder meer gekozen voor het Anderlecht-duo Sebastiaan Bornauw (Meise) en Alexis Saelemaekers (Beersel).

Ook Opwijkenaar Rocky Bushiri, die voor Eupen speelt, maakt deel uit van de selectie. Club Bruggespeler Dion Cools (Overijse), die de laatste weken nochtans kampte met kleine kwaaltjes, is de vierde verdediger uit onze regio. Tot slot mag ook Assenaar Dodi Lukebakio, die een sterk seizoen achter de rug heeft als aanvaller bij het Duitse Fortuna Düsseldorf, zijn koffers pakken.

Het EK voor beloften wordt afgetrapt op 16 juni. Op 30 juni kennen we de winnaar. De jonge Rode Duivels zitten in een loodzware groep met gastland Italië, Spanje - de verliezende finalist van 2017 - en Polen. Als de Belgen zich plaatsen voor de halve finale hebben ze meteen ook een ticket voor de Olympische Spelen beet.