beachvolleybal_koelkoren.jpg

Vilvoordenaar in eerste professioneel beachvolleybalduo van ons land

vrij 22 jan 2016

Vilvoordenaar Dries Koekelkoren vormt samen met Antwerpenaar Tom Van Walle het eerste professioneel mannelijke beachvolleybalduo van ons land. De twee zijn al drie keer Belgisch kampioen beachvolleybal, maar nu is het Koekelkoren en Van Walle menens. Ze willen enkel nog leven van en voor beachvolleybal en ze gaan voor het hoogste: de Olympische Spelen in Rio.

In mei 2015 geeft Vilvoordenaar Dries Koekelkoren zijn carrière als profvolleyballer bij Puurs op. In Tom Van Walle, tot dan prof bij Antwerpen, vindt hij zijn soulmate om een droom waar te maken: de wereldtop bereiken in het beachvolleybal. 
 
"Het was zeker geen evidente stap omdat we allebei het zaalvolleybal komen, waar alles vrij goed gestructureerd en geregeld is", vertelt Koekeltoren. "Beachvolleybal staat hier in z'n kinderschoenen, alhoewel nu toch alles in een stroomversnelling raakt. In het begin was het alles zelf regelen, organiseren, heel wat paperassen".
 
Koekelkoren en Van Walle hebben een team rond zich gebouwd. Zo is er vandaag al een coach en een teammanager. Ook de volleybalfederatie gelooft in het duo. "We krijgen maandelijks een loon, en in ruil staan wij op dit moment ons prijzengeld integraal aan de federatie af. Veel mensen stellen zich daar vragen bij, maar weten dat het essentieel was om te starten", aldus het duo.
 
Koekelkoren en Van Walle maakten in 2015 indruk met mooie resultaten. Maar 2016 moet hun jaar van de doorbraak worden.