Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voetbal Vlaanderen legt amateurcompetities tijdelijk stil

Voetbal Vlaanderen legt amateurcompetities tijdelijk stil

Voetbal Vlaanderen legt met onmiddellijke ingang alle amateurcompetities stil. Jeugdwedstrijden van U6 tot en met U17 kunnen wel nog doorgaan. Voetbal Vlaanderen vindt het met de huidige maatregelen onmogelijk om veilig wedstrijden te organiseren.

Gisteren zei Marc Van Craen, de voorzitter van Voetbal Vlaanderen, al dat het moeilijk zou worden om met de verstrengde maatregelen competitiewedstrijden af te werken. Vooral het feit dat ploegen na de wedstrijden niet kunnen douchen of omkleden in kleedkamers, maakt de organisatie moeilijk. Daarom worden alle competities tijdelijk stilgelegd. De jeugd mag wel nog doorspelen. 

"Gezien enkel zeer gelimiteerd gebruik van de kleedkamers mogelijk blijft zullen ook jeugdwedstrijden met veel flexibiliteit kunnen worden uitgesteld. Clubs die met hun volwassenploegen willen blijven trainen of vriendschappelijke wedstrijden spelen, kunnen dit best in eigen omgeving blijven aanbieden", aldus Voetbal Vlaanderen.

Alle leeftijden mogen dus blijven trainen. Wanneer de competities heropstarten, is nog onduidelijk. "We doen een oproep aan alle clubs en onze leden om in deze moeilijke tijden al het nodige te doen om zo goed mogelijk met deze omstandigheden om te gaan. Wij vragen begrip voor de uitzonderlijke situatie en zeer moeilijke beslissing", aldus Voetbal Vlaanderen.

'Bittere pil om te slikken'
Heel wat voetbalclubs zagen de voorbije dagen de bui al hangen, maar het nieuws komt toch hard aan. "Het is een bittere pil om te slikken, zeker omdat we met het maximum van de punten aan de leiding stonden", zegt Ives Cordier van eersteprovincialer VK Liedekerke. "We begrijpen de beslissing, maar moeten die toch even laten bezinken. Misschien dat we een weekje niets doen en dan rustig terug opbouwen met trainingen en enkele oefenwedstrijden. Hoe dan ook blijven we voor die eerste periodetitel gaan."

Cordier zegt dat dit opnieuw een harde klap is voor het voetbal. "Niet alleen financieel is het opnieuw een zware dobber voor de clubs. Gelukkig kan de jeugd nog spelen, maar bij oudere spelers begint het mentaal zwaar te wegen. Ze hebben hun sport al maanden moeten missen. Voor velen is voetbal hun uitlaatklep", aldus Cordier.