Vier vrienden op café praten over voetbal

Vrienden uit Kapelle-Op-den-Bos maken podcast over provinciaal voetbal

maa 18 maa

Vier vrienden uit Kapelle-Op-den-Bos lanceerden een eigen podcast over het provinciaal voetbal. “Toogpraat aan de Zijlijn” vloeit voort uit het Instagramprofiel ‘de zijlijn’ die ze in september lanceerden. Op beide platformen kom je alles te weten over het provinciaal voetbal bij de mannen en de vrouwen, transfers en trainerwissels. De podcast omvat ook elke week een quiz.

Namen als die van Kevin De Bruyne of Erling Haaland van Manchester City vallen er niet in de podcast Toogpraat aan de Zijlijn. Wel alles over het reilen en zeilen van voetbalclubs uit onze regio. “We proberen echt het provinciaal voetbal in the picture te zetten, omdat we vinden dat daar meer aandacht naar mag gaan,” zegt Ken Van den Troost.

Intussen telt het Instagramprofiel van de vrienden Ken, Daan, Rob en Jelle al bijna 1.000 volgers. “We hadden dat zelf ook niet verwacht. We zijn kleinschalig begonnen en zien dagelijks volgers bijkomen,” aldus Ken. De wekelijkse podcast wordt dan weer elke week in een ander café opgenomen. “Eén voorwaarde: er moet een toog zijn, anders geen toogpraat,” knipoogt Daan.

Je luistert en kijkt naar Toogpraat aan de Zijlijn via YouTube.