Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouwenploeg VC Lennik blikt tevreden terug op voorbije seizoen

Vrouwenploeg VC Lennik blikt tevreden terug op voorbije seizoen

In de eerste divisie van het vrouwenvolleybal verloor VC Lennik vorig weekend met 2-3 van Gent. Maar met een achtste plaats in het eindklassement waren de Lennikse dames best tevreden. 

Lennik begon met veel opslagfouten en in de lange rally's toonde Gent, de nummer 9 in het klassement, zich sterker. De bezoekers wonnen dan ook de eerste set met 22-25.

Pas in de tweede set kwam de Lennikse motor op dreef: 25-17. In set 3 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.  Maar het Lennikse blok was niet goed genoeg waardoor Gent ook de derde set won met 24-26. In de vierde set knokte  Lennik zich opnieuw in de wedstrijd: 25-20. Maar in de tiebreak was Lennik leeg gestreden. Gent won dus met 13-15 en 2-3.

Maar met een zesde plaats in het eindklassement zijn ze bij Lennik best tevreden.  “Het mag een zeer geslaagd seizoen genoemd worden. Vorig jaar hadden we moeite om erin te blijven, dit seizoen zaten we voortdurend rond de zesde plaats”, verduidelijkt trainer Chris Segers. “Fysiek gaat alles zeer goed maar mentaal moeten er bijkomende inspanningen geleverd worden. We zitten immers met een aantal zeer jonge meisjes Ook volgend seizoen moeten 5 nieuwe speelsters ingepast worden in de ploeg. Dat gaat ook weer heel wat werk zijn maar het klinkt veelbelovend”, aldus speelster Bo Hellinckx.