Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wat maakt VBT Machelen de beste Vlaamse jeugdvolleybalclub?

Wat maakt VBT Machelen de beste Vlaamse jeugdvolleybalclub?

De ploeg met de beste jeugdwerking van Vlaanderen komt uit onze regio. Volleybalclub VBT Machelen kwam na een audit van de Vlaamse Volleybalbond als winnaar uit de bus. Wat maakt  van VBT Machelen de beste Vlaamse jeugdvolleybalclub?
 
We proberen een familieclub te zijn
Zaterdagnamiddag, sporthal Bosveld in Machelen. Het U11-team van volleybalclub Machelen bereidt zich voor op de wedstrijd tegen Ternat Kruikenburg. De jonge spelertjes van coach Jelle Roelants spelen in de beste jeugdclub van Vlaanderen, aldus een audit van de Vlaamse Volleybalbond. "Dat we als beste club uit de ranking gingen komen, daar schrokken we wel van. Vooral omdat de uitslagen niet altijd bij de beste zijn. Maar we proberen een familieclub te zijn. Daarnaast hebben we een hele grote groep spelende leden. Heel veel jeugd, heel veel jeugdtrainers, gediplomeerde trainers ook", vertelt jeugdverantwoordelijke Willy Duchatelet.
 
Gratis gebruik van gemeentelijke accomodatie
VBT Machelen plukt de vruchten van het doordacht jeugdbeleid dat het al jaren voert. Goede trainers staan daarbij centraal. Het U11 team is één van de 17 jeugdploegen. Dat zijn 300 spelertjes die elke week een doorgedreven training krijgen.  De club mag gratis gebruik maken van de gemeentelijke sportaccomodatie. Daardoor kan VBT het lidgeld relatief laag houden en dus meer leden aanwerven. 
De wedstrijd tegen Ternat Kruikenburg wordt een afknapper. Machelen kent een offday en verliest met 5-0. Maar leren omgaan met een nederlaag, ook dat hoort bij de beste jeugdopleiding van Vlaanderen.