zenne.png

Zenne opnieuw zichtbaar in Halle ?

woe 8 okt 2014

De stad Halle onderzoekt of de Zenne opnieuw zichtbaar kan gemaakt worden in de binnenstad.  Een mogelijk gevolg is wel dat de atletiek- en skatepiste noodgedwongen moeten verhuizen. 

De stad Halle en Waterwegen en Zeekanaal NV starten volgend jaar met de modernisering van het kanaal Brussel-Charleroi.  Daarbij worden 5 nieuwe bruggen gebouwd.  En alle kaaien in het centrum krijgen een facelift.  Alle aandacht gaat daarbij naar de waterbeleving. 

Het kanaal wordt ook uitgediept.    In het raam hiervan moet de zogenaamde Zenneduiker, dat is de plaats waar de Zenne onder het kanaal duikt, verplaatst en vernieuwd worden.  De stad wil van de gelegenheid gebruik maken om de Zenne opnieuw in beeld te brengen en heeft hiervoor een studiebureau aangesteld. 

"Dat opteert om een nieuw groen Zennepark aan te leggen tussen de sporthal en het kanaal.  In het park zou de Zenne opnieuw zichtbaar zijn op precies dezelfde locatie waar vroeger de Zenne stroomde.  Dus vanaf de slingerweg tot voorbij het sas", vertelt burgemeester Dirk Pieters. 

De kans bestaat dus dat de atletiek- & skatepiste zullen moeten wijken voor het nieuwe Zennepark.  Burgemeester Pieters denkt eventueel aan een nieuwe inplanting ter hoogte van Stroppen.

Om de inwoners te betrekken bij het project wordt op dinsdag 14 oktober om 20u een infovergadering georganiseerd in de raadzaal van het stadhuis.