demir_hyacintenfestival.jpg

Minister Demir trapt Hyacintenfestival op gang

zat 15 apr 2023

In het Hallerbos in Halle is het jaarlijkse Hyacintenfestival vanmorgen officieel geopend door Vlaams minister van Natuur en Toerisme Zuhal Demir (N-VA). Minstens twee weken is het bos bedekt door een paar tapijt van boshyacinten en dat lokt heel veel volk.

 

“De opkomst van sociale media maakt onze fotogenieke boshyacinten populairder dan ooit,” weet minister Demir. “Natuur en toerisme maken hier de ideale kruisbestuiving, wat als minister van beide beleidsdomeinen alleen maar kan omarmen.”

De stad Halle en het Agentschap Natuur en Bos slaan als sinds 2017 de handen in elkaar voor de organisatie van het Hyacintenfestival. Tot begin mei pakken ze het Hallerbos aan als een toeristische natuurattractie. “Zo zijn er gratis shuttlebussen die de vele toeristen van het station Halle naar het Hallerbos brengen. Tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat alle bezoekers hun weg vinden en op de paden blijven,” legt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) uit. “De grootste bedreiging voor wilde hyacinten is betreding. Als de bladeren van de bloemen worden platgelopen, maken ze het volgende jaar geen nieuwe bol aan. De oude plant worden dan niet vervangen door een nieuwe,” legt regiobeheerder Patrick Huvenne uit.

Je bezoek aan het Hallerbos voorbereiden doe je via www.hyacintenfestival.be.