Nieuwe Japanse tuin in Vilvoorde

woe 6 aug 2014

Vilvoorde is een belangrijke groene attractie rijker. In het park Drie Fonteinen in Vilvoorde is zaterdagmiddag een Japanse tuin ingewijd. Dat gebeurde naar aanleiding van 40 jaar verzustering tussen Vilvoorde en de Japanse stad Komatsu.

Met deze Japanse tuin vieren de  twee steden hun vriendschap. Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, legt uit : “Het is veertig jaar terug begonnen op het moment dat het bedrijf Komatsu Vilvoorde selecteerde als locatie voor het hoofdkantoor voor de hele Europese unie. Dan zijn de contacten begonnen met de stad Komatsu”.

De tuin  meet 30 bij 40 meter en geeft in het klein de natuurlijke omgeving van Komatsu weer. Voor de inrichting werden zelfs enkele grote stenen uit Japan overgevlogen. Vriendschap komt van twee kanten en daarom werd eind mei in Komatsu ook al een Vilvoordse tuin aangelegd. Die werd ontworpen door het Vlaams Agentschap Natuur en Bos.

Deze week zijn ook enkele Japanse jongeren te gast in Vilvoorde. Ze verblijven in de gezinnen van de Vilvoordse tieners die vorige zomer bij hen in Japan op bezoek waren.