kerstverlichting3.jpg

Voorlopig geen annulering eindejaarsactiviteiten in Halle-Vilvoorde

vrij 27 nov 2015

Het ziet er naar uit dat ook in de Rand rond Brussel de traditionele eindejaarsactiviteiten kunnen georganiseerd worden.

Donderdagavond werd al duidelijk dat ‘Winterpret’, de jaarlijkse kerstmarkt in Brussel, van start kan gaan maar met aangepaste uren en aangepaste veiligheidsmaatregelen. In ons land is immers nog steeds dreigingsniveau ‘3’ van kracht.

En het ziet er naar uit dat ook in de Rand rond Brussel de traditionele eindejaarsactiviteiten niet geannuleerd zullen worden. Zo heeft Marleen Mertens, burgemeester van Grimbergen, al laten weten dat de kerstmarkt op 12 en 13 december zal plaatsvinden. Met zo’n 10.000 bezoekers is de kerstmarkt van Grimbergen één van de grootste in de regio. Er zal wel verhoogd politietoezicht zijn.

Ook in Vilvoorde en in Halle is er van een annulering van eindejaarsactiviteiten voorlopig geen sprake. In Halle opent de kerstmarkt de deuren van 18 tot en met 27 december. En ook ‘Halle Schaatst’ is trouw op de afspraak van 11 december tot 10 januari.

In Vilvoorde vindt van 18 december tot 3 januari ‘Winters Vilvoorde’ plaats in en rond de grote spiegeltent op de Grote Markt. Op de affiche staat onder meer een ‘Bal Modern’, een kerstmarkt en het ‘Bal van de Kijker’ van RINGtv.