de_lijn.jpg

Akkoord bij De Lijn Vlaams-Brabant

din 8 nov 2016

Er is een akkoord bij De Lijn Vlaams-Brabant. Dat heeft Geert Witterzeel van de christelijke vakbond laten weten. In de technische diensten wordt het werk opnieuw hervat. Ook bij de chauffeurs gaat iedereen vanaf morgen opnieuw aan de slag. In principe zal er dus ook geen hinder meer zijn. 

Met de stakingsactie, die vrijdag startte op initiatief van de christelijke vakbond, werd geprotesteerd tegen het personeelstekort bij de technische diensten. Volgens het ACV wordt daardoor de veiligheid van de chauffeurs en de reizigers in gevaar gebracht.

Maar nu is er dus een akkoord. De directie belooft de aanwerving van extra technici. De procedure tot aanwerving wordt verkort en het aantal opleidingen wordt uitgebreid. Zes maanden voor technische werknemers met pensioen gaan, zullen vervangers aangeworven worden zodat de kennis tijdig kan doorgegeven worden. De vakbonden en hun achterban hebben het voorstel intussen goedgekeurd waardoor er dus ook een einde komt aan de drie dagen durende staking.