Gelijkspel voor SK Londerzeel

zon 10 sep 2017

In de tweede amateurklasse A ontving SK Londerzeel Sint-Eloois-Winkel. Beide ploegen verloren vorige week hun openingsmatch. Nochtans wil SK Londerzeel het niveau opkrikken na het afgelopen kwakkelseizoen. Na zeven seizoenen is het niet meer Frédéric Van den Steen die Londerzeel coacht, wel zijn ex-T2: Tim Scheers. Die wou zijn eerste thuismatch maar wat graag winnen.

Het zijn de bezoekers die het eerst dreigen. Na 11 minuten schildert Lutun de bal op het hoofd van Veghe. Sterke kopslag maar de parade van Sulmon mag er zijn. Londerzeel probeert het vaak met lange ballen, maar die vinden niet altijd hun bestemming. Na 20 minuten steekt Rijmenams Deflem dan toch eens goed diep. In één keer voortrekken. Van Eyck stuit op D'Hoest, maar claimt de goal. Londerzeel staat 1-0 voor.

De reactie van de bezoekers volgt meteen. Vanfleteren achter de bal en hij krult de vrije trap schitterend voorbij Sulmon. Twee minuten na de 1-0 hangen de bordjes weer gelijk.

Londerzeel wil graag de eerste driepunter van het seizoen en start met veel druk naar voren. Wanneer Van Den Broeck de bal na 7 minuten de bal voor doel wil zwiepen, geeft de scheidsrechter een penalty voor SK. Handspel van Hillewaere volgens de scheidsrechter. Van Eyck zet die feilloos om. 2-1. Londerzeel al vroeg in de tweede helft op rozen.

De bezoekers moeten het hebben van stilstaande fases. Maar als je Vanfleteren in huis hebt, zijn dat  grote kansen. De vrije trap perfect in het hoekje. 2-2 dankzij twee heerlijke vrije trappen van de gewezen belofte van Club Brugge.

In de absolute slotseconden krijgt Van Eyck nog dé kans op de zege voor Londerzeel maar de spits jaagt van dichtbij de bal over. Zo blijft het 2-2. Een al bij al terechte puntendeling.