eurostadion2.jpg

Anderlecht trekt stekker uit Eurostadion op parking C

vrij 25 sep 2015

Anderlecht kan zich niet langer vinden in de plannen rond het Eurostadion dat moet verrijzen op parking C. “Het project is niet langer verzoenbaar met onze visie”, zo staat te lezen op de website van RSCA. 

“De Raad van Bestuur heeft alle elementen van het dossier grondig geëvalueerd waarna zij heeft besloten dat het huidige project niet meer verzoenbaar is met de visie op de verdere ontwikkeling op lange termijn van de club. De club zal blijven werken aan een moderne accommodatie waar de supporters in de beste omstandigheden hun favoriete ploeg kunnen aanmoedigen”, aldus de korte mededeling op www.rsca.be. De raad van bestuur zet dus het licht op rood voor een verdere samenwerking. 

Het is nog niet duidelijk wat de consequenties zijn van deze beslissing. De aanwezigheid van Anderlecht is immers noodzakelijk om het project rendabel te maken. Over de huurprijs was er in juni nochtans een akkoord. Maar RSCA koppelde daar wel een aantal opschortende voorwaarden aan en extra garanties. Maar die garanties heeft de club dus blijkbaar niet gekregen Ook was er nog geen akkoord over hoe de tribunes in het stadion, dat 62.000 zitjes zou tellen, gedeeltelijk zou kunnen afgesloten worden tijdens de wedstrijden van Anderlecht.

Mogelijk opteert Anderlecht uiteindelijk dan toch voor een uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion. Net na het aflsluiten van het akkoord over het Eurostadion leverde de gemeente Anderlecht immers een bouwvergunning af voor de uitbreiding van het huidige stadion.

De voorzitter van de voetbalbond François De Keersmaecker  reageert alvast ontgoocheld. “Dit is slecht nieuws in het raam van onze kandidatuur als gaststad voor Euro 2020. We hopen dat alle partijen alsnog hun verantwoordelijkheid nemen om tot een oplossing te komen”, aldus De Keersmaecker in een reactie in De Standaard.