vlcsnap-2015-10-05-17h44m42s14.png

Carolina & Avgin: de redders van KVW Zaventem

maa 5 okt 2015

Carolina Fidan en Avgin Akinci, die Armeense roots heeft, zijn sinds 1 juli voorzitter en ondervoorzitter van KVW Zaventem. Zij proberen de club opnieuw gezond te maken. RINGtv-Sport kon hen strikken voor een interview. 

Vorig seizoen zat KV Woluwe-Zaventem in nauwe financiële schoentjes. Maar Avgin Akinci bracht daar verandering in. “Ik hou van voetbal. Ik speel voetbal. Voor mij was het een droom”, aldus Akinci.

Met liefde voor het voetbal, red je geen club. Daarvoor is geld nodig. Avgin zit in de immobiliënsector. Samen met zijn vrouw wil hij van Zaventem een financieel gezonde club maken met een transparant beleid. En dat lijkt te lukken. “Het grootste deel van de schulden is afbetaald. Er zijn nog een aantal kleine zaken maar die nemen meer tijd in beslag”, zegt kersvers voorzitter Carolina Fidan.

Voetbalclub Zaventem was het kind van Ward Ceuppens. Hij was voorzitter sinds 1973. Zijn kind afstaan was niet makkelijk. Maar het feit dat hij ere-voorzitter mocht blijven was een hele troost. De rest van het bestuur is volledig nieuw. Net als de spelers en de trainer. “We willen Zaventem in derde nationale houden. En we hopen vooral te kunnen werken met eigen jeugdspelers want die spelen met hun hart. Niet voor het geld”, aldus Carolina en Avgin. Ook hopen ze het bezoekersaantal op termijn te kunnen opkrikken. Meer hierover vanavond in RINGtv-Sport.