voetbal_diegem.jpeg

Diegem speelt sterke wedstrijd, maar niet sterk genoeg om punten te pakken

maa 13 nov

In de 2e nationale van het voetbal heeft Diegem dringend punten nodig. De ploeg bengelt al een tijd onderaan het klassement. Ondanks een sterke wedstrijd tegen Lille United komt daar na dit weekend weinig verandering in.

 

Diegem begint enthousiast aan de match, maar krijgt snel het deksel op de neus. Lille scoort bij de eerste kans die ze krijgen, Truyers verschalkt Michiels. 0-1 voor de bezoekers. De thuisploeg blijft niet bij de pakken zitten en slaat terug. Eerst met een paar kansen, maar na 20 minuten ook met een goal. Deflem hangt de bordjes weer gelijk.

Lang kan Diegem niet genieten van die gelijkmaker, want even later slaat Lille kei hard toe. Pelic trapt de 1-2 na een snelle tegenaanval. 1-2 is ook de ruststand.

Na de pauze gaat Diegem op zoek naar de gelijkmaker en ze ontwikkelen heel wat druk. Maar tegelijkertijd moeten ze ook waakzaam blijven voor de counters van Lille. Uiteindelijk weet de thuisploeg zich toch terug naast Lille te hijsen. De Koker trapt na een hoekschop de bal terug in het pak en opnieuw Deflem verlengt de bal in doel. 2-2.

Het sein om vol voor de drie punten te gaan, maar ook nu krijgt Diegem het deksel op de neus. Hannes werkt koel af en bezorgt zo Lille de drie punten. 2-3 voor de bezoekers.

Grote ontgoocheling achteraf bij de thuisploeg. Diegem speelde opnieuw een sterke match, maar blijft met lege handen achter. Zo geraken ze maar niet weg uit de onderste regionen van het klassement.