basket3.jpg

Geslaagde doorstart voor Strombeekse basketbalploeg

8 jaar geleden

Basketbal en Strombeek, het was jarenlang een geslaagd huwelijk tot BBC Strombeek uit eerste landelijke in juni failliet ging. Een groep gemotiveerde jonge mensen schoot in actie om het basketbal in Strombeek te redden. Met succes. 

De sportzaal is nog steeds dezelfde en ook de truitjes doen voorlopig nog denken aan het oude BBC Strombeek. Toch is dit een nieuwe club: de Strombeek Beavers.

Ken Smet, ex-BBC Strombeek, is de voorzitter van de Strombeek Beavers. Hij heeft de teloorgang van BBC van dichtbij meegemaakt. “In de wandelgangen waren er wel geruchten dat het niet goed ging. Maar dat werd door het bestuur telkens ontkend. Pas toen de benjamins de finale van de Beker van Brabant moesten spelen maar geweerd werden door de bond wegens schulden, werd het ons duidelijk dat het einde van de club na 65 jaar nabij was”, aldus voorzitter Smet.

Maar enkele spelers en speelsters van BBC Strombeek bleven niet bij de pakken zitten. Samen met enkele ouders richtten ze een nieuwe club op. Eentje die komaf maakt met het verleden. “Dit keer willen we een open bestuur zijn. Dus iedereen kan de boeken inkijken, mee beslissen en vergaderingen bijwonen. En we willen ook een familiale club zijn wat Strombeek altijd geweest is”, aldus Smet.

De Strombeek Beavers kunnen dit seizoen terecht in Sporthal Campus Wemmel. Maar op termijn willen ze terugkeren naar sporthal Vertommen in Strombeek.

De Strombeek Beavers tellen nu al 2 jeugdploegen, 2 damesploegen en 2 herenploegen. Het A-elftal bij de mannen, dat na de verplichte degradatie uit eerste landelijke in derde provinciale uitkomt, doet het uitstekend. De club staat er na 3 speeldagen aan de leiding. Een uitgebreide kennismaking krijg je vanavond in RINGtv-Sport.