eurostadion2_1.jpg

Vlaamse regering heeft nog geen plannen voor Eurostadion gezien

woe 14 okt 2015

De Vlaamse regering heeft nog steeds geen plannen gezien voor de bouw van het Eurostadion op parking C van de Heizel. Dat heeft minister Schauvliege (CD&V) gezegd in de bevoegde commissie in het Vlaams parlement. Nochtans wil bouwheer Ghelamco in maart 2016 al de eerste spade in de grond steken. Maar volgens Vlaams parlementslid Michel Doomst uit Gooik is die timing niet haalbaar.  

De Vlaamse regering tast dus nog steeds in het duister over de plannen van Ghelamco. “Voor de opstart van de procedure rond het MER of milieueffectenrapport werd er een  kennisgevingnota ingediend. Er zijn ook al enkele gesprekken geweest. Maar concrete plannen hebben we nog niet gezien”, dat antwoordde minister van Leefmilieu Joke Schauvliege gisteren in het Vlaams parlement op vragen van onder meer Michel Doomst (CD&V), Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Axel Ronse (N-VA). “En zolang er geen plannen zijn, kan ik hier ook geen uitspraken over doen”, aldus Schauvliege.

Het feit dat er nog geen concrete plannen op tafel liggen, doet vragen rijzen over de haalbaarheid van het project. “Als je weet welke procedures allemaal nodig zijn, kan de eerste spade nooit in maart 2016 in de grond gaan”, merkte CD&V-volksvertegenwoordiger Doomst uit Gooik op. Eenzelfde geluid was er ook te horen bij de N-VA.  “Misschien is het beter dat het project begraven wordt. Vlaanderen kan immers reputatieschade ondervinden als de organisatie van Euro 2020 in het gedrang komt”, merkte Axel Ronse (N-VA) op.

Enkele weken geleden legde ook al Anderlecht een bom onder het project. Het Eurostadion moest immers ook fungeren als thuisstadion van paarswit. Maar de eersteklasser kan zich naar eigen zeggen niet langer vinden in de huidige plannen.