dedobbeleer_geert.jpg

Een blik achter de schermen van het EK Volleybal

maa 5 okt 2015

Gisteren is het EK volleybal voor vrouwen geëindigd. Rusland is Europees kampioen. Het tornooi vond dit jaar plaats in België en Nederland. Op organisatorisch vlak was het alvast een succes. En dat is voor een flink stuk te danken aan Geert De Dedobbeleer uit Lennik. De algmeen directeur van de volleybalbond was één van de drijvende krachten achter het tornooi. RINGtv-Sport kreeg een blik achter de schermen.

Om dit tornooi tot een goed einde te brengen heeft Geert De Dobbeleer 10 dagen lang 24 op 24 uur gewerkt. “Eigenlijk is het veel vergaderen en vooral delegeren. Ervoor zorgen dat alles loopt en dat iedereen zich goed in zijn vel voelt, dat ze gemotiveerd zijn en het team samen houden”, vertelt ons de 46-jarige Lennikenaar.

Het organiserend team bestond uit maar liefst 86 mensen. Onder hen ook Peter Blangé en Virginie De Carne, twee volleybalgrootheden. “Zij vergroten de uitstraling van het toernooi en de organisatie. Zij verzorgen de relaties met de teams en de pers. Ze zijn als het ware de ambassadeurs van dit EK”, zegt De Dobbeleer.

De Dobbeleer droomt er nu van om het ook het EK volleybal bij de mannen in 2019 naar België te halen.Een uitgrbeide rondleiding achter de schermen krijg je vanavond in RINGtv-Sport.