volleybal.jpeg

Gepromoveerde Eternit maakt mooie start in volleyseizoen

zon 17 sep

In de 2de nationale van het volleybal namen VC Eternit en Kruikenburg Ternat het gisteren tegen elkaar op. De kop is er meteen af voor het gepromoveerde Eternit uit Kapelle-op-den-Bos, Kruikenburg moet met lege handen terug naar huis.

 

Beide ploegen beginnen gelijkopgaand aan de partij, Kruikenburg weet als eerste een kloofje te slaan: 7-10. Gaandeweg knokt Eternit zich terug in de eerste set, dankzij enkele smashes staat het 21-19. De thuisploeg gaat op dat elan door en wint de eerste set met 25-23 en 1-0.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede set, alleen weet Eternit nu sneller een kloofje uit te bouwen: 17-13. De bezoekers klampen nog aan, ook in deze set is het spanning troef: 22-20. Ook nu trekt Eternit het laken naar zich toe. Ze winnen de tweede set met 25-20 en 2-0.

Een heel ander spelbeeld in de derde set, waar de bezoekers de rug weten te rechten. Ze bouwen snel een voorsprong: 8-14. Eternit kan geen vuist maken en Kruikenburg wint comfortabel de set met 14-25.

Die lijn willen ze ook doortrekken in de vierde set. Zo staat het snel 8-11. Nu slaat Eternit wel terug, gaandeweg dichten ze de kloof en komen ze zelfs op voorsprong: 17-16. Kruikenburg kan niet meer aanklampen en zo wint Eternit de vierde set met 25-20 en de match met 3-1.