asse-lennik_2015-2016.jpg

Graag een herhaling van vorig seizoen, stelt Asse-Lennik

vrij 16 okt 2015

Volleybalclub Asse-Lennik heeft gisteren de nieuwe ploeg voorgesteld. De ambities zijn alvast hoog gespannen. Zo wil Asse-Lennik minstens even goed doen als vorig seizoen.

Asse-Lennik won vorig seizoen de Beker van België. Voorts was de Pajotse club finalist van de play-offs in de eredivisie. Asse-Lennik bereikte ook de halve finale van de Europese CEV-Cup. Nog beter doen wordt moeilijk. De ploeg neemt daarom al genoegen met een herhaling van het vorige seizoen. Bovendien liep de voorbereiding niet van een leien dakje. Door de Europese kampioenschappen waren er nogal wat afwezigen tijdens de voorbereiding bij Asse-Lennik.

Maar coach Devoghel kan rekenen op een sterke ploeg. Alle sterkhouders, zoals Robin Overbeeke en Seppe Baetens, zijn gebleven. En er zijn zelfs nog kleppers bijgekomen, zoals Frank Depestele en Reinis Pekmanis. Nog opvallend: 6 van de 12 spelers zijn meer dan 2 meter groot. “We hebben inderdaad een sterke ploeg gemaakt. Maar de sterkte wordt ook bepaald door de sterkte van de andere ploegen”, nuanceert trainer Johan Devoghel. “Maar ik denk dat we vorig jaar hebben laten zien dat we van iedereen kunnen winnen. Het zal in ieder geval een pittige competitie worden”, aldus Seppe Baetens tijdens een training enkele weken geleden.

Fandag op 17 oktober

Zaterdag gooit Asse-Lennik alvast de deuren open van het Molenbos. Tijdens deze fandag kunnen alle supporters vanaf 13u30 de oranjehemden een eerste keer aan het werk zien tijdens het driehoekstoernooi met Haasrode-Leuven en het Franse Beauvais. Uiteraard is er ook een handtekeningsessie voorzien en gratis ijs en pannenkoeken voor elke supporter.

Start competitie

Op zondag 25 oktober om 19u komt het team van Devoghel een eerste keer in actie tijdens The Lotto Supercup tegen eeuwige rivaal Roeselaere. De competitie zelf start op 29 oktober. Dan worden de oranjehemden om 20u30 verwacht op het veld van Gent.

Enkele weken geleden mocht RINGtv al een training bijwonen. Bekijk hier opnieuw de reportage.