elliot_vleeschauwer_volley_topsportschool.jpeg

Jong talent uit Dilbeek mag met Young Red Dragons naar EK Volleybal

vrij 11 maa 2022

Eliot De Vleeschhauwer, het is een naam die je moet onthouden. De 16-jarige Dilbekenaar plaatste zich twee maanden geleden met de Young Red Dragons voor het Europees Kampioenschap volleybal. Als alles goed gaat, trekt hij met het team begin juli naar Georgië.

Eliot De Vleeschhauwer volleyt voor de Topsportschool in Vilvoorde, waar hij ook les volgt. Nadat voetballen niks voor hem bleek te zijn, begon hij op zijn elfde met volleybal bij VC Lennik. Nu maakt hij deel uit het nationale U18-team de Young Red Dragons en droomt hij van een carrière als prof. Die ambitie is op z’n plaats, meent bondscoach Mieke Moyaert: “Iedereen die hier in de Topsportschool zit moet die droom hebben en dus zeker ook die ambitie.”

Maar eerst is er dus – als de oorlog in Oekraïne geen roet in het eten strooit – het Europees Kampioenschap in Georgië. “Ik droom van een plaats in de top 5,” aldus Eliot. “Het team hang goed samen,” vindt coach Moyaert. “Ze willen echt bijleren, voor elke bal werken en ze kunnen goed om met tactische richtlijnen.”

Maak kennis met Eliot en zijn coach in ons nieuws.