20151019_kampelaar_verslag3.jpg

Kampenhout wint intense derby tegen Kampelaar

maa 19 okt 2015

In de tweede provinciale voetbalklasse A is het elke keer uitkijken naar de geladen duels tussen de buren Kampelaar en Kampenhout. Kampenhout won deze keer met 1-2.

Sinds mensenheugenis zijn Kampelaar en Kampenhout rivalen. “Die vete is er nog altijd. Kampelaar vindt dat Kampenhout op veel vlakken bevoordeeld is en daarom wil het altijd van ons winnen”, zegt voorzitter Geert Heremans van Kampenhout. “Vorig jaar werden we inderdaad nog Calimero genoemd. Maar we zijn wel groots op het veld. Kampelaar is het kleine broertje omdat de ploeg uit het cafévoetbal komt en Kampenhout uit de nationale reeksen. Maar nu komen we stilaan naast elkaar te staan”, verduidelijkt bestuurslid Andries Vanhoof van Kampelaar.

Maar voor deze wedstrijd hing er extra spanning in de lucht want leider Kampenhout wou de 3-0 nederlaag van vorig seizoen wissen. Het was echter Kampelaar dat de score opende via Segers: 1-0. Maar in de tweede helft schakelde Kampenhout een versnelling hoger. Via Van den Broeck kwamen  de bezoekers verdiend op gelijke hoogte. En nog geen 2 minuten later wandelde Acke door de Kampelaarse verdediging en legde de 1-2 eindstand vast. Reacties van trainers en supporters krijg je vanavond in RINGtv-Sport