Actie Brooddoosnodig in Asse: élk kind verdient een voedzame maaltijd

woe 6 sep

De leerlingen van de Sint-Martinusscholen Middenschool in Asse komen vandaag zonder brooddoos of tussendoortje naar school. Toch zal niemand honger hebben. Via de back-to-school-actie biedt vzw Enchanté de leerlingen een voedzame lunch en gezonde tussendoortjes aan. Acteur Geert Van Rampelberg, o.a. gekend van de populaire reeks Knokke Off, komt de actie steunen.

Deze week gaat vzw Enchanté langs op vijf scholen in Brussel en Vlaanderen. Voor de back-to-school actie komen alle leerlingen van die scholen met een lege brooddoos naar school. De vzw vult hun brooddozen -letterlijk- vullen met een voedzame lunch.

Het is een manier om te sensibiliseren en hulp te vragen zodat alle kinderen en jongeren met dezelfde middelen aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen, en verder ook het hele jaar door gelijke kansen krijgen in het onderwijs.

Brooddoosnodig

Een goedgevulde, gezonde brooddoos is niet vanzelfsprekend. Uit de praktijk blijkt dat 1 op de 4 kinderen en jongeren in een stedelijke context elke dag met een (nutritioneel) lege brooddoos naar school gaat. Onderzoek toont aan dat leren, spelen en concentreren met een lege maag niet lukt. Daarom probeert vzw Enchanté met Brooddoosnodig het hele jaar door alle brooddozen gevuld te krijgen. Dat doen ze met de financiële en praktische hulp van onder andere de scholen zelf, handelaars, organisaties uit de buurt en particulieren.

Straks een verslag in ons nieuws.