brussels_airport_nacht.jpg

Brussels Airport wil jaarlijks tot 1.500 nachtvluchten schrappen

woe 24 mei 2023

Brussels Airport wil de nachtvluchten op de luchthaven van Zaventem strenger behandelen. Op die zouden jaarlijks 1.500 nachtvluchten vermeden worden. 

Brussels Airport heeft een plan uitgewerkt om het aantal nachtvluchten terug te dringen. Topman Arnaud Feist wil dat de luchthaven in de toekomst strenger optreedt tegen vluchten die geen nachtslot hebben. Vluchten die geen nachtslot hebben, kunnen vandaag nog tussen 23 uur 's avonds en 6 uur 's avonds landen als ze daarvoor een geldige reden hebben. Vluchten die bijvoorbeeld vertraging hebben kunnen dat nu wel nog doen, maar dat zou in de toekomst verboden worden. Als het toch nog gebeurt, zouden de vliegtuigmaatschappijen een boete krijgen.

Brussels Airport wil zo het aantal nachtvluchten op jaarbasis met 10 procent terugdringen. Het gaat om zo’n 1.500 vluchten Het voorstel is intussen voorgelegd aan minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. De luchthaven wil echter niet dat er geraakt wordt aan het wettelijk vastgelegde plafond van zo’n 16.000 nachtvluchten per jaar. Dat aantal inperken zou een grote impact hebben op de economische activiteiten en werkgelegenheid op de luchthaven.