vlcsnap-2016-02-25-12h26m39s171.png

Ekseeko realiseert dromen van acteurs met een beperking

don 25 feb 2016

Iedereen heeft dromen. En iedereen heeft recht om die dromen na te jagen. Dat is de boodschap van I Have a Dream, een theatervoorstelling van Ekseeko. Dat is een vereniging die zich in de Druivenstreek inzet voor jongeren en volwassenen met een beperking. 

Gedurende een gans jaar kregen 20 deelnemers theaterlessen en improviseerden ze met regisseur Wim Oris, van Compagnie Tartaren, rond hun dromen. Wim beleefde veel plezier aan de regie. “Omdat ik dankzij hen heel veel inzichten krijg en een andere kijk op de wereld. Deze bril laat mij ontzettend veel puzzelstukjes zien en ontdekken. En daarmee maak ik een puzzel: de voorstelling. Die is eigenlijk helemaal geïmproviseerd door de gasten zelf”, zegt regisseur Wim Oris.

Dit theaterstuk werd vorig weekend opgevoerd in Overijse. Ook voor scholen. Drie keer werd cultuurcentrum De Bosuil platgespeeld. Daarmee is het de best verkochte voorstelling van dit seizoen. Het succes is wellicht het gevolg van deze acteurs hun eerlijkheid. “Dromen en wensen zijn voor hen misschien minder haalbaar omdat de mensen die erom heen lopen dat niet zo zien of willen of kunnen zien. Maar iedereen wil zijn wensen en z’n dromen waarmaken. Laten we dus op een waardige manier  naar hun ideeën kijken en er ook volwaardige kunst mee maken”, aldus Oris. Een uitgebreide reportage krijgt je donderdag in KrisKras.