Hugo trapt als peter van Stichting Alzheimer Onderzoek cupcake-actie op gang in Wemmel

maa 11 sep

Hugo Sigal, weduwnaar van Nicole en peter van de Stichting Alzheimer Onderzoek trapt vandaag in Wemmel de cupcake-actie af. Samen met bewoners van woonzorgcentrum Hestia versiert hij cupcakes, onder een muzikale omlijsting. De jaarlijkse cupcake-actie van Stichting Alzheimer Onderzoek moet geld in het laatje brengen om onderzoek te doen naar dementie en voor de opleiding van dementie-experten.

 

In woonzorgcentrum Hestia lijdt bijna 70 procent van de bewoners aan een vorm van dementie. Zij worden dan ook actief betrokken bij de actie. “En van zodra onze peter Hugo act de présence geeft, is het meteen feest. Iedereen kent hem hier, zegt directeur van stopalzheimer.be Joost Martens.

Nicole en Hugo zijn altijd zeer betrokken geweest bij het woonzorgcentrum in hun thuisgemeente. “We zijn dan ook heel blij dat Hugo onze cupcakeverkoop start en ondersteunt, “aldus Phaedra Mourisse van WZC Hestia.

Hersenaandoening
“Dementie is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker lichamelijk en geestelijk achteruit gaat en op den duur volledig afhankelijk wordt van de zorg door anderen. De ziekte van Alzheimer is veruit de belangrijkste en meeste bekende oorzaak,” licht Sigrid De Geyter van het expertisecentrum Memo Vlaams-Brabant toe. “Ongeveer 1 op de 7 mannen en 1 op de 3 vrouwen krijgt een vorm van dementie.”

Nicole, de onafscheidelijke wederhelft van Hugo Sigal overleed in november vorig jaar na een ongelukkige val thius in Wemmel. Nicole leed al een hele tijd aan Alzheimer.