inkendaal3.jpg

Nieuw revalidatieparcours in Inkendaal in Vlezenbeek

vrij 18 sep 2015

Het revalidatieziekenhuis Inkendaal in de Leeuwse deelgemeente Vlezenbeek heeft een nieuw revalidatieparcours geopend op z'n domein: Trail-O. Het parcours moet de motoriek en de cognitieve vaardigheden van de patiënten  stimuleren . Het is het tweede parcours dat in onze provincie is aangelegd. 

 “Binnen dit ziekenhuis hebben we een gans parcours opgesteld. Om de motoriek te verbeteren zijn er drie verschillende omlopen. Eén van 500m, 800m en 1,1 km. Elk parcours heeft 3 niveaus. Op cognitief vlak worden mensen uitgenodigd om aan kaartlezen te doen en zich te oriënteren”, verduidelijkt Inge Slagmeulders, de sportverantwoordelijke van Inkendaal. Het traject werd vanmiddag een eerste keer afgewerkt door de leerlingen van de ziekenhuisschool die aan het revalidatiecentrum is verbonden. 

Het parcours vormt voor de patiënten op verschillende vlakken een uitdaging, wat hun revalidatie moet verbeteren. Het is het tweede Trail-O-parcours in Vlaams-Brabant dat werd aangelegd met de steun van de provincie. Binnenkort krijgt het personeel van Inkendaal een opleiding waarin ze ontdekken wat de mogelijkheden zijn van dit parcours.