debusschere.png

Jens Debusschere wint de GP van Wallonië

woe 16 sep 2015

Jens Debusschere uit Dilbeek heeft de GP van Wallonië gewonnen.

De slechte weersomstandigheden maakten het de renners in de Grote Prijs van Wallonië bijzonder moeilijk. Maar de Lotto-Soudal-renner glipte in de slotfase weg uit een mooi groepje met daarin Jan Bakelants, Jelle Vanendert en Thibaut Pinot.

Jens Debusschere was na afloop enorm tevreden. “Dit is een fantastische overwinning, het is de eerste keer dat ik een solo zege boek bij de profs. Ik had het even lastig op de klim voorafgaand aan de Citadel, ik kwam daar als laatste man van ons groepjes boven. De renners van Cofidis (Laporte en Molard, LTS) bepaalden het tempo in het begin van de slothelling. Vlak voor het ingaan van de slotkilometer viel het echter even stil en besliste ik om aan te vallen. Ik wist dat er op dat punt een mogelijkheid was om weg te geraken, voor de sprint zou aangezet worden. Jelle en ik hadden afgesproken dat ik de eerste move zou maken en indien Bakelants een tegenaanval zou plaatsen kon Jelle reageren. Bakelants gaf onderweg de beste indruk en het was gunstig voor mij dat de anderen naar hem keken”, aldus Debusschere.

De overwinning geeft duidelijk vertrouwen aan Debusschere. "Dit is mijn periode van het jaar, dat sterkt altijd het vertrouwen en nu zeker met deze zege. De komende wedstrijden wil ik zeker opieuw meedoen. Vrijdag rijd ik in Koolskamp, volgende week neem ik deel aan de koers in Lichtervelde en daarna start ik in de Eurométropole Tour", aldus nog de Dilbeekse renner.