koldamsite2.png

Promotor woonproject Koldamsite trekt vergunning terug

vrij 26 mei

In Hoeilaart heeft de privé-bouwpromotor zijn bouwvergunning voor de realisatie van 61 appartementen op de hoek van de Koldamstraat en de Albert Biesmanslaan ingetrokken. Volgens oppositiepartij cd&v wil de promotor de volledige site ontwikkelen en worden zijn daarom gesprekken opgestart om bijkomende panden te kopen. “Wij leggen ons leefbaarheidsplan voor de Koldamsite opnieuw op tafel en hopen dat er nu eindelijk een bouwproject komt dat de leefbaarheid van onze gemeente ten goede komt”, zegt Youri Vandervaeren, voorzitter van cd&v Hoeilaart.

 

Ondanks protest en ingediende bezwaarschriften leverde de gemeente Hoeilaart een tijd geleden een bouwvergunning af voor het project op de Koldamsite. Cd&v hoopt dat de gemeente bij nieuwe aanvragen voor projecten op de site de bevolking zal betrekken in het dossier en meer rekening houdt met de leefbaarheid van de gemeente.

Cd&v heeft alvast een aantal voorstellen klaar. Zo pleit de oppositiepartij voor een project met verschillende kleine, van elkaar losstaande meergezinswoningen en tuintjes. Naast appartementen moet er ook mogelijkheden gecreëerd worden voor lokale handel en vrije beroepen. Ook moet het project gemeenschapsfuncties omvatten, zoals het Huis van de Senior. Cd&v wil ook aandacht voor wandelpaden en toegankelijkheid. Tot slot moet er voorrang gegeven worden aan de eigen jeugd en inwoners van Hoeilaart om een woning te verwerven, klinkt het.