Toekomstige sociale woningen in Mazenzele

Mazenzele krijgt eerste zes sociale huurwoningen

din 9 apr

Providentia gaat zes sociale huurwoningen realiseren aan de Lexisweg, een nieuw aan te leggen zijweg van de Molenstraat in Mazenzele. Het zijn volgens schepen Johan Deleu ook meteen de eerste zes sociale huurwoningen in de Opwijkse deelgemeente.

Met de realisatie van die zes nieuwe sociale huurwoningen, komt Opwijk ook een stapje dichter bij het aantal bijkomende sociale huurwoningen die Vlaanderen aan elke gemeente oplegt om tegen 2025 te realiseren. “Tegen eind volgend jaar moeten er 116 sociale huurwoningen gerealiseerd tegenover de nulmeting in 2007. 48 daarvan zijn er al gerealiseerd en nog eens 47 zijn voorzien via toekomstige woonprojecten”, zegt schepen Johan Deleu. “Als die toekomstige woonprojecten met worden gerealiseerd, blijven er nog 21 sociale woningen over die er in Opwijk moeten bijkomen.”

De gemeente vraagt aan projectontwikkelaars dat ze bij nieuwe woonprojecten sociale woningen voorzien. “Je kan dit niet opleggen of afdwingen, maar we streven er wel naar dat ze het in hun plannen opnemen. Finaal moet de gemeente die plannen goedkeuren. We proberen tot een akkoord te komen, dat ze een stukje van hun project voorzien voor sociale woningen. Er staan geen sancties tegenover als we ons doelstelling tegen eind 2025 niet halen, maar we doen er wel alles aan om hierin te slagen”, aldus Deleu.