school_ternat4.jpg

Nieuwe schoolcampus voor De Brug en Sint-Angela in Ternat

vrij 9 okt 2015

In Ternat vond vanmiddag de eerstesteenlegging plaats van 2 nieuwe schoolgebouwen. Het gaat om een basisschool en een middenschool.

De kleuters en leerlingen van basisschool De Brug in Ternat zitten momenteel verspreid over drie gebouwen, waaronder het mooie kasteel van Kruikenburg. Ideaal is dat niet. Daarom werd vanmiddag de eerste steen gelegd van een nieuwbouw. “We gaan dat doen hier op de voormalige site van het voetbalveld van Ternat. Het voordeel van deze site is dat ze groot genoeg is om een grote school neer te zetten. Daardoor kunnen we kleuters en alle leerlingen van de lagere school verzamelen op één site”, zegt Ludo Longin, de voorzitter van het schoolbestuur.

Ook aan de overkant van de ‘t Serclaesstraat ligt een werf. Hier komt een nieuwbouw voor de eerste graad van het secundair van Sint-Angela, de Middenschool is dat. Ook op deze campus stijgt de capaciteit, zeker van zodra de leerlingen van de lagere school hun oude lokalen hier verlaten. Het nieuwe gebouw van basisschool de Brug, met een aparte speelplaats voor de kleuters, zal samen met de Middenschool Sint-Angela klaar zijn in januari 2017.