kraainemgemeentehuis_2.jpg

Witte rook in Kraainem voor sociale woningbouw

vrij 21 apr 2023

Na meer dan 20 jaar praten heeft Kraainem beslist om 32 sociale appartementen, 5 huurwoningen en 5 koopwoningen te laten bouwen. Die zijn broodnodig, want Kraainem behoort tot de slechtste leerlingen van de klas wat sociale woningbouw betreft.

Om te vermijden dat de gemeente tot bouwen werd gedwongen, moest het schepencollege dringend een beslissing nemen. In het schepencollege werd er geen consensus gevonden. De enige oplossing was dus een speciale gemeenteraad, waar de meertalige Pro Kraainem en Kraainem-Unie fractie een nipte meerderheid heeft. Zij stemden voor, MR en DéFI tegen.

“Hoewel dit dossier dus al meer dan 20 jaar aansleept vond de oppositie MR en DéFi dat er nog allerlei zaken zoals mobiliteit ‘globaal’ moesten worden bestudeerd”, zegt schepen van Sociale Zaken Marie-France Constant. “De vraag rijst waarom dit niet is gedaan tijdens hun eigen legislaturen, die een aantal grootschalige particuliere bouwprojecten toch vrij snel hebben goedgekeurd. Een andere vraag is waarom zij tegen dit sociale project hebben gestemd in plaats van zich te onthouden, terwijl ze beweren dat ze niet tegen sociale projecten zijn.”