ternat_vitseroelstraat2.jpg

Ternat voorziet tijdelijke sporthal aan Vitseroelstraat

din 15 sep 2015

Tijdens de renovatiewerkzaamheden aan het zwembad en de sporthal in Ternat, zal de gemeente een tijdelijke sporthal neerpoten op de hockeyterreinen van de Green Devils aan de Vitseroelstraat. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In september 2016 gaat het verouderde sportcentrum van Ternat, met polyvalente zaal en zwembad, een jaar lang dicht voor grondige renovatiewerkzaamheden. (lees ook: 'Sportcentrum en zwembad Ternat een jaar lang dicht') Om de lokale sportclubs niet in de kou te laten staan, is het gemeentebestuur op zoek gegaan naar alternatieven.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"35407","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"339","width":"610"}}]]

Maandag besliste het schepencollege om een tijdelijke sporthal neer te poten op de hockeyterreinen van de Green Devils aan de Vitseroelstraat in Ternat. De hockeyclub kan de terreinen voorlopig niet gebruiken omdat die in landbouwgebied liggen. Er loopt een dossier om dat om te vormen naar een recreatiedomein opdat de club er een kunstgrasveld zou kunnen aanleggen. Maar dat zal nog enige tijd duren en dus kan de gemeente er voorlopig gebruik van maken om er een tijdelijke sporthal neer te poten. De hockeyterreinen genoten de voorkeur van het gemeentebestuur omdat er voldoende parking is, er is een kantine en sanitaire ruimtes. Hoe de tijdelijke sporthal er zal uitzien is nog niet duidelijk.

De beslissing is in ieder geval goed nieuws voor de vele sportclubs die van de sporthal in het centrum van de gemeente gebruik maken. Uitwijken naar de sportinfrastructuur van de omliggende gemeenten was geen optie omdat ook daar alle sportzalen al vol zitten.