de_lijn2.jpg

Bussen De Lijn houden zich niet aan snelheidsbeperkingen in Meise

maa 12 dec 2016

Vanuit verschillende straten in Meise komen er klachten over bussen van De Lijn die de snelheidslimiet niet respecteren. Daarom heeft het gemeentebestuur van Meise De Lijn op het probleem aangesproken. "De Lijn gaat nu zelf de snelheid van haar bussen controleren en zijn chauffeurs sensibiliseren", zegt schepen van mobiliteit Jonathan De Valck (N-VA). 

Vele inwoners ergeren zich aan de overdreven snelheid van de bussen die in hun straat rijden. "In de Oppemstraat werd er zelfs een petitie opgestart. Meer dan gewone auto's worden de bussen vanwege hun zwaar gewicht als hinderlijk beschouwd", zegt De Valck. De gemeente ondernam actie en kaartte het probleem aan bij vervoersmaatschappij De Lijn. Recent werd het snelheidsinformatiebord hersteld. Ook de dienst verkeer van de politie werd op de hoogte gebracht. Zij organiseerden al meerdere controles langsheen de probleemstraten.

De Lijn relativeert het probleem en zegt de snelheidsovertredingen zeer bepekt zijn. Toch zal ook de vervoersmaatschappij de snelheid van de bussen anoniem meten. "Voorts beloofde De Lijn dat ze hun chauffeurs erop gaan wijzen dat zij hun rijstijl moeten aanpassen" aldus nog de schepen van Mobiliteit.