Een portret van Remco Evenepoel op een zijmuur in Elingen

Nieuwe muurschilderingen eren Remco Evenepoel en koers in het land van de geuze

maa 20 mei

Toerisme Vlaams-Brabant plaatst tien muurschilderingen die onze provincie op de kaart moeten zetten als fietsbestemming. Na wielerhelden als Eddy Merckx en Sven Nys is nu ook Remco Evenepoel vereeuwigd op een muur in Elingen.

Vlaams-Brabant heeft heel wat wielerhelden, zoals Eddy Merckx, Sven Nys of Remco Evenepoel, voortgebracht. “Zij werden groot op Vlaams-Brabantse bodem en zorgden er voor dat deze regio de koers in haar hart draagt,” klinkt het bij Toerisme Vlaams-Brabant. Bovendien komen steeds meer fietsers de provincie met hun race- of gravelfiets verkennen.

Om de beleving langs de sportieve fietsroutes te verhogen, laat Toerisme Vlaams-Brabant via het project ‘Jong Koersgeweld’ 10 street art kunstwerken aanbrengen. Nadat al werken in Overijse, Korbeek-Dijle, Diest, Steenhuffel en Holsbeek werden onthuld, is Remco Evenepoel nu vereeuwigd op een zijmuur van café Meyts-Pollé in Elingen. Het werk is van de hand van kunstenaar Sam Billen.

Ook in Beersel is een kunstwerk ingehuldigd. Op de zijgevel van Bierhuis Oud-Beersel prijkt een abstract kunstwerk van een wielerpeloton honden, met een knipoog naar geuze en lambiek.

Een peloton van tien honden prijkt op een muur in Beersel