Droomstart voor Noor Vidts op WK Atletiek in zaal

vrij 18 maa 2022

Meerkampster Noor Vidts uit Vilvoorde heeft een goeie start genomen op het WK Indoor Atletiek in de Servische hoofdstad Belgrado. Na haar eerste nummer, de 60 meter horden, verbrak ze haar persoonlijk record en stond ze samen met de Engelse Holly Mills aan de leiding. Na het hoogspringen zakte ze naar de tweede plaats. Intussen staat ze weer aan de leiding.

Vidts verbeterde haar record en liep de 60 meter horden in 8”15. Mills zette een even goeie tijd neer, waardoor beiden nu bovenaan het klassement staan. De vliegende start van Vidts doe hopen dat ze haar persoonlijk record op de vijfkamp kan verbreken. Volgens haar coach is dat mogelijk.

Bij het hoogspringen zakt Vidts naar de tweede plaats. Ze blijft 1 centimeter onder haar persoonlijk record steken. Zij en vier andere atleten sprongen over 1 meter 83. Enkel de Poolse Adrianna Sulek sprong hoger. (1m89). De Europese kampioen bij de beloften neemt zo de leiding over in de tussenstand. 

Na het kogelstoten kwam Vidts opnieuw aan de leiding. Ze stootte de kogel 14 meter en 3 centimeter ver. Daarmee bleef ze 19 centimeter onder haar persoonlijk indoorrecord dat ze eind vorige maand vestigde op het BK. De afstand was wel voldoende voor de eerste plaats tijdens de vijfkamp op het WK. Ook in de tussenstand komt Vidts opnieuw aan de leiding. Vanavond volgen het verspringen en de 800 meter.

Wij spraken met Noor voor haar afreis naar Belgrado en peilden naar haar verwachtingen op het WK. Meer daarover zie je in ons nieuws.