Motorenbouwer Safran opent nieuwe gebouwen op Brussels Airport

Motorenbouwer Safran opent nieuwe gebouwen op Brussels Airport

din 11 jun

Safran Aircraft Engine Services, dat al jarenlang actief is op Brussels Airport, heeft vandaag zijn nieuwe site op de luchthaven in Zaventem geopend. Daar zal de motorenbouwer het onderhoud doen van vliegtuigmotoren. “Brussels Airport bewijst hiermee opnieuw haar ambitie om haar klanten het meest complete aanbod aan luchtvaartdiensten aan te bieden”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Safran, dat al jarenlang actief is op Brussels Airport, heeft vandaag zijn nieuwe site op de luchthaven in Zaventem geopend. Daar zal de motorenbouwer het onderhoud doen van vliegtuigmotoren. “Brussels Airport bewijst hiermee opnieuw haar ambitie om haar klanten het meest complete aanbod aan luchtvaartdiensten aan te bieden”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Safran, een wereldspeler op het vlak van motorenbouw voor de burger- en militaire luchtvaart, was al lange tijd op zoek naar een locatie om het onderhoud van de nieuwste generatie motoren verder te ontwikkelen en te moderniseren. Die uitvalsbasis is dus Brussels Airport geworden. De nieuwe site is bijna twee voetbalvelden groot en telt naast industriële gebouwen ook kantoren.

“Met de ontwikkeling van dit nieuwe gebouw verwezenlijken we een dubbele doelstelling: ten eerste de ontwikkeling van ons wereldwijd onderhoudsnetwerk. Tegelijk verkleinen we de ecologische voetafdruk van onze activiteiten en van onze infrastructuur, wat past binnen de strategie van Safran om zijn CO2-uitstoot drastisch te verminderen”, zegt Nicolas Potier van Safran Aircraft Engines.

Bij de bouw is er heel wat aandacht geschonken aan duurzaamheid. Zo is het dak voorzien van een groot aantal zonnepanelen en slimme lichtschachten. “Het is een belangrijk moment in ons al ruim 20 jaar lopende partnerschap met Safran, evenals de duurzame ontwikkeling van onze vastgoedactiviteiten, aangezien dit nieuwe gebouw dankzij nieuwe technologieën meer energie zal genereren dan verbruiken”, besluit Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.