Paradise City
© Simon Leloup

Recordaantal bezoekers voor Paradise City

maa 1 jul

De negende editie van het Paradise City Festival is goed voor een nieuw record: maar liefst 43.000 bezoekers vonden de weg naar de idyllische tuinen van Kasteel Ribaucourt. Deze grootste editie tot nu toe introduceerde een zevende podium, en zette opnieuw sterk in op duurzaamheid, met indrukwekkende resultaten. Met 134 artiesten, zowel internationaal als lokaal talent, en een unieke productie Paradise City dat duurzaamheid en festivals hand in hand kunnen gaan.

In januari 2024 werd Paradise City nog bekroond met de prestigieuze titel van 's werelds meest duurzame muziekfestival. Voor deze negende editie draaide het festival volledig op hernieuwbare energie, grotendeels afkomstig van zonne-energie en groene stroom, aangevuld met hvo-diesel, een hernieuwbare brandstof met beperkte CO2-uitstoot.

De zonnepanelen waren niet te missen: met een totale oppervlakte van 372m², inclusief een uniek drijvend zonnepaneel van 120m² en uitzonderlijke zonnepaneeltafels voor het opladen van mobiele telefoons, was duurzame energie duidelijk zichtbaar voor alle bezoekers.

Paradise City benadrukte daarnaast ook duurzame mobiliteit: treinen, feesttreinen, nachttreinen en elektrische pendelbussen vervoerden bezoekers op een milieuvriendelijke manier, wat bijdroeg aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Het weekend verliep incidentvrij.