gisomachelen.jpg

De Fonkel en GISO Machelen krijgen plek in GO!-scholengroep SCOOP

woe 24 mei 2023

De Gemeentelijke Basisschool De Fonkel in Diegem en de middelbare school GISO Machelen zullen vanaf volgend schooljaar deel uitmaken van GO! scholengroep SCOOP. De gemeenteraad van Machelen keurde dit dinsdagavond goed.

Vorig jaar kondigde de gemeente Machelen aan dat het z’n gemeentelijk onderwijs wilde afstoten. De overstap van de twee scholen, De Fonkel en GISO, naar het gemeenschapsonderwijs is nu een feit. “Het wordt steeds moeilijker om als gemeentebestuur zelf met de huidige uitdagingen kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden. Machelen is een van de snelst groeiende gemeentes in Vlaanderen en vooral het aantal jongeren blijft toenemen. De grote uitdagingen in het onderwijs brengen hoge eisen met zich mee”, zegt burgemeester Jean-Pierre De Groef.

“We ontvangen De Fonkel en GISO Machelen met open armen binnen onze scholengroep”, verduidelijkt Kurt Meeus, algemeen directeur van SCOOP. “De officiële overname zal stapsgewijs plaatsvinden met de nadruk op verbinding, ondersteuning en aandacht voor kwaliteitszorg.” Alle personeelsleden blijven tewerkgesteld in beide scholen, de schoolgebouwen blijven eigendom van de gemeente en het gebruik ervan wordt geregeld in een langlopende erfpachtovereenkomst. “In de gebouwen van De Fonkel zal de komende jaren meer dan 500.000 euro geïnvesteerd worden”, aldus De Groef.