politievima2.jpg

VTM in Vilvoorde ontruimd

zon 22 nov 2015

Vanmiddag werden de gebouwen van Medialaan in Vilvoorde ontruimd. Medialaan is het moederhuis van onder meer VTM, Q-music, Vitaya en 2BE. De gebouwen werden doorzocht met explosievenhonden. Er werd echter niets gevonden. Rond 17u werd alles opnieuw vrijgegeven en mocht het personeel opnieuw aan de slag.

Via de eigen 4040-nieuwslijn van VTM werd gewaarschuwd voor een mogelijke bedreiging bij de Medialaan. Uit voorzorg werd het volledige gebouw onmiddellijk ontruimd. Al het personeel werd geëvacueerd naar het Eurovolleycenter. De Medialaan werd volledig afgezet en met explosievenhonden werden de gebouwen doorzocht. Maar gelukkig dus zonder resultaat. Rond 17u mochten de medewerkers van de Medialaan opnieuw aan de slag. 

Ook het station van Mechelen werd even ontruimd na een bomalarm. Maar sinds 16u15 is er opnieuw treinverkeer. Dat meldt de NMBS op Twitter.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"38472","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"346","width":"610"}}]]

Al het personeel werd overgebracht naar het Eurovolleycenter net aan de overkant van de VTM-gebouwen