Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hoeilaart investeert € 9.000.000 in sport- en jeugdinfrastructuur

Hoeilaart investeert € 9.000.000 in sport- en jeugdinfrastructuur

Hoeilaart gaat de sport- en jeugdsite tussen de Koldamstraat en de Kapelstraat uitbreiden en moderniseren. De jeugd was al langer vragende partij voor een nieuwe infrastructuur voor JC Koldam. Maar ook de sportclubs hadden in een behoeftestudie in 2011 reeds aangegeven dat de sportinfrastructuur in Hoielaart aan vernieuwing en uitbreiding toe was. 

Die behoeftestudie werd ook de basis van het masterplan dat werd uitgewerkt voor de sport- en jeugdsite tussen de Koldamstraat en de Kapelstraat in Hoeilaart. Dat zal nu verder besproken en bijgestuurd worden na overleg met de sport- en jeugdverenigingen. De bedoeling is om de definitieve ontwerpen tegen oktober klaar te hebben.

Het masterplan omvat alvast een grotere sporthal, een nieuw jeugdcentrum en zes tennisvelden (waarvan 3 overdekt). Ook wil de gemeente een nieuwe voetbaltribune neerpoten en een specifieke turnhal bouwen. Die zullen allemaal energieneutraal gebouwd worden zodat de impact op het milieu gevoelig kan verminderd worden  De bedoeling is om de werken tegen 2024 klaar te hebben, goed voor een investering van 9 miljoen euro.