Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beersel heeft nieuwe bibliobus

Beersel heeft nieuwe bibliobus

De 15 jaar oude bibliobus van de gemeente Beersel is vervangen door een nieuw exemplaar, dat woensdag plechtig werd gedoopt. Volgens  bevoegd schepen Eddy Deknopper (CD&V) combineert het paradepaardje de functie van een ‘beleefbus’ ter ondersteuning van Beerselse scholen met de functie van een mobiel gemeenteloket.

“De nieuwe Beerselse bibliobus is veel meer dan een fysieke collectie boeken op wielen”, zegt schepen voor bibliotheekzaken Eddy Deknopper (CD&V). “Het is een echte beleefbus geworden ter ondersteuning van onze scholen én een rijdend gemeenteloket, een staaltje hedendaagse dienstverlening aan de burger. De bibliobus zal een eerste keer uitrijden op 16 augustus.”

Elke klas van zes Beerselse basisscholen zal de bibliobus om de 3 à 4 weken bezoeken: via beamer en projectiescherm kunnen er ook vertoningen plaatsvinden. De bus heeft wifi aan boord, net als tablets en touchscreens. De gemeente doet via de bus ook aan dienstverlening: Beerselnaars kunnen er terecht voor raadpleging van en info over e-loket en snelloket. Tegelijkertijd opende de gemeente ook het nieuwe bibliomagazijn met een nieuwe jeugdcollectie voor de bibliobus.